Kézsebészet

Mi a kézsebészet és mivel foglalkozik?

A kéz, mint eszköz és érzékszerv kiemelkedő fontosságú az emberi tevékenységben. Gondoljunk bele, ha valamit alaposan meg akarunk vizsgálni, az megtapintjuk. Ha tapintásra valami nem kellemes, hiába szép, nem kell. Akit szeretünk, megsimogatjuk. Ugye milyen jó érzés? A vak ember mivel lát? A kezével. A kézen található bonyolult képletek és ezek egymáshoz való viszonya nagyfokú anatómiai tudást és gyakorlatot igényel a kéz funkciójának helyreállításában.

A kézsebészet fogalomkörébe tágabb értelemben beletartozik a mikrosebészet, és a felső végtag egyéb ér-ideg-ínsérüléseinek ellátása, illetve a sérülések következtében kialakult kiesési tünetek rekonstrukciója. A kéz és felső végtag egyéb betegségei, veleszületett rendellenességei, vagy degeneratív elváltozásai szintén bőséges lehetőséget nyújtanak a kézsebész számára. A világ különböző pontjain a kézsebészeti esetekkel általában a plasztikai sebészek és az ortopéd-traumatológusok foglalkoznak.

Magyarországon a kézsebészet önálló szakterület, és ennek megfelelően az ellátás is magas színvonalat képvisel. Érdemes ezt a lehetőséget kihasználni.

Várom magánrendeléseimen!

Ha úgy érzi, hogy akár veleszületett, akár “szerzett” vagy baleset okozta zavaró elváltozása, szépséghibája rossz hatással van közérzetére, életminőségére, mindennapjaira, keressen fel bátran. Ezek korrekciójának, helyreállításának lehetőségeit mindig egyénileg kell felmérnünk. Így találjuk meg a legjobb megoldást.

Az esztétikai problémák vizsgálatakor és a várható eredmény megtervezésekor számos tényezőt kell mérlegelnünk: az egyéni elvárásokon kívül az egyéni adottságokat, az egészségi állapotot, a célnak megfelelő optimális invazív vagy non-invazív sebészeti módszert. A cél a hozzám fordulók elképzeléseinek megvalósítása úgy, hogy ez a legtermészetesebb hatást keltse, a leginkább megfeleljen adottságainak, közben a legbiztonságosabb és tartósan sikeres legyen.

KÉRDÉSE VAN? ÍRJON NEKEM!